Pentru a completa meniul de toamnă am pregatit şi un chec foarte aromat.Imi place combinaţia de chec pufos,fructe si glazura de zahar crocanta.Din cantităţile enumerate rezulta doua checuri,aş zice să reduceţi cantitaţile dacă doriţi doar unul,dar cu siguranţă nu va fi prea mult.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare pâna au facut „ţepi”,apoi am adaugat treptat zaharul .
Dupa aceasta etapa,am folosit doar telul.
Am încorporat usor cele 5 galbenusuri,apoi uleiul cate 3 linguri într-o repriza.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o în 3 reprize,având grija sa nu se lase prea tare spuma de albusuri.
Am pus si aromele.
Am pregatit doua forme de chec,am pus compozitia,pastrând câteva linguri pentru a o amesteca cu cacao.
Cacaoa am amestecat-o cu lapte caldut si am pus în compozitia pastrata. Apoi am distribuit-o în cele doua forme.
Caisele le-am taiat bucati,le-am pus deasupra checurilor si le-am apasati putin cu lingura.
Am pus tavile la cuptor la 200 de grade pentru 35 de minute.
Pentru glazura am amestecat zahar pudra cu zeama de lamâie si apa rece,obtinând o pasta pe care am pus-o deasupra când checurile s-au racit.