O alternativa mai sanatoasa a clasicelor chiftelute prajite, o reprezinta checul de carne. Pregatit cu multe verdeturi, condimente si copt, devine ideal pentru sandvisuri sau chiar o masa in sine alaturi de garnitura.
Modul de preparare seamana cu al drobului, doar ca eu am ales sa fie din carne de porc in cea mai mare proportie si cu ficatei de pui (doar pentru gust si pentru ca ne plac foarte mult).
Ficateii de pui bine spalati i-am pus la fiert 30 de minute cu cateva boabe de piper si o foaie dafin.
Am tocat marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.
Cand au fost fierti si raciti partial am tocat si ficateii marunt.
Intr-un bol i-am amestecat cu verdeturile, carnea tocata, condimentele si ouale. Am omogenizat bine compozitia.
Am pregatit o tava mare pe care am imbracat-o cu folie de aluminiu si am uns-o cu ulei.
Am pus in tava compozitia de mai sus.
Deasupra am pus seminte de susan si de mac.
Am lasat in cuptor 1 ora si jumatate la foc mic spre mediu.
1
Noi l-am servit alaturi de ciuperci sote, dar este foarte ok si cu alte garnituri dupa preferinte.
2
Este perfect si in sandvisuri, in loc de alte mezeluri. Ara avantajul ca se taie foarte usor in felii subtiri pt sandvis.