Miros de scortisoara, gust dulce de mar...ce poate fi mai bun?
Mere:
Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Aluat de chec (doua bucati):
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si se incorporeaza, apoi se pun faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Dupa omogenizare, se adauga scortisoara, iar la final merele. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.