Am vazut la Merisor un astfel de chec, dar eu l-am facut dupa reteta mea. Data viitoare poate incerc si reteta ei pentru ca tare frumos i-a iesit.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga faina (treptat) si praful de copt. Se amesteca aluatul cu o spatula de silicon, usor, de sus in jos, pana cand se incorporeaza toata faina. Se adauga semintele de mac si se amesteca totul cu grija. Se pune 1/3 din visine (bine stoarse) si se incorporeaza in aluat.
Se adauga jumatate din aluat in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, se adauga restul de visine din loc in loc, apoi se toarna restul de aluat.
Tavile se baga la cuptor pana cand checurile trec de testul scobitorii. Cand sunt gata, checurile se lasa 10-15 minute la racit, dupa care se scot din tavi. Se pot pudra cu zahar.