Imi place foarte mult acest chec, are consistenta umeda si este foarte aromat. Am descoperit destul de recent acest tip de compozitie si o prefer in locul celei pufoase. Nu-mi place sa fac reclama, insa pot afirma cu sinceritate ca gustul e desavarsit.
Untul moale se mixeaza cu zaharul.
Se adauga ouale pe rand si batem in continuare pana la omogenizare.
Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul.
Apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Tapetam cu hartie de copt o forma de 17x8x6 cm, turnam jumatate din cantitatea de aluat si presaram afinele.
Adaugam si restul de aluat , nivelam si dam la cuptorul incins in prealabil aproximativ 25-30 minute la foc mediu. Pentru design se pot pune deasupra cateva felii de lamaie.
Cand devine auriu, facem testul cu scobitoarea si vedem daca s-a copt.
Il scoatem pe un platou si cat este cald turnam glazura deasupra. Pentru obtinerea acesteia, am amestecat zeama de lamaie cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se mai poate adauga zahar sau zeama de lamaie pana la consistenta dorita. La mine a fost mai "curgatoare".
Se lasa la racit si se portioneaza.