Chec cu citrice

de AndrutzaP in Prajituri, 4 Apr 2016 | 2518 vizualizari

 

O reteta usoara, bunaaaa rau si racoritoare

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fructe de chitra confiate
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • colorant alimentar galben ( optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu citrice:

Preincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt.

   Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce compozitia ajunge cremoasa, se adauga un ou intreg si se mixeaza inc ontinuare. Se incorporeaza pe rand fiecare ou, amestecand dupa fiecare ou. Faina, amestecata cu praful de copt, se pune peste compozitie, alternand cu laptele. Se amesteca pana la obtinerea unei compozitii vascoase.

  Cand compozitia este gata, adaugati si frcutele confiate de chitra si omogenizati.

   Puneti 3/4 din compozitie in cele 2 tavi. In aluatul ramas puneti 1 lingurita de colorand alimentar galben si amestecati pana la omogenizare. Turnati si aceasta compozitie in tavi, si amestecati putin cu o furculita, pentru a obtine efectul marmorat.

   Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

 

   Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de colorant alimentar puteti folosi cacao, sau orice altceva pentru a da un pic de culoare de contrast.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

04.04.2016, 15:50

bun

alilianaa 1

04.04.2016, 16:23

Rocsi 1

05.04.2016, 10:43

Ce pufosenie aromata!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Madeleine