Chec cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 27 Mai 2011 | 17568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 3 linguri dulceata ( de cirese am folosit eu)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus. Punem si dulceata si o incorporam usor cu o spatula. Turnam compozitia in tava de chec (30 cm lungime) unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Cand este gata il scoatem pe un gratar si lasam la racit, apoi il glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele si untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Madalina