Chec cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 27 Mai 2011 | 18178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 3 linguri dulceata ( de cirese am folosit eu)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus. Punem si dulceata si o incorporam usor cu o spatula. Turnam compozitia in tava de chec (30 cm lungime) unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Cand este gata il scoatem pe un gratar si lasam la racit, apoi il glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele si untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec