Se separa galbenusurile de albusuri.Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din zahar si se amesteca .Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si cele 6 linguri de apa fierta ramase.Se amesteca bine.Se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, esentele si amestecati bine cu mixerul pana se topeste zaharul.
Puneti o cana de compozitie intru-un castron si adaugati in ea cacao,2 linguri de faina si jumatate de pliculet de praf de copt.In cealalta compozitie adaugati faina,apoi nucile taiate cu cutitul si praful de copt.
Ungeti doua tavi mari ca de cozonac cu ulei si tapetati cu faina.Puneti compozitia alba in amandoua tavi ia deasupra cea cu cacao.Dati la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.Este super bun acest chec.Am un mare succes cu el...fac cate 5-6 si pana a doua zi nu mai am...haha
1
checurile se fac in 2 tavi ca de cozonac