Cred ca am mai amintit faptul ca o apreciez foarte mult pe Laura Sava....nici nu ai avea cum sa faci altfel, tinand cont de cate bunatati impartaseste aproape zilnic cu noi ( cel putin virtual)...Asa a fost cazul si checului Bounty, care m-a ispitit sa il fac....si nu imi pare deloc rau...pentru ca e unul dintre cele mai delicioase dulciuri mancate vreodata!!! deci, daca va place ciocolata Bounty, cu siguranta va va placea si acest chec!
Pentru aluat:
Pentru ornat:
1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se bate spuma cu mixerul.
2.Adaugam treptat ouale( cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos )!
3. Amestecam faina cu praful de copt si apoi cernute se adauga spumei de oua si se amesteca bine; adaugam si laptele, astfel incat, lal final va rezulta un aluat pufos, pufos!
4. Dupa prepararea aluatului , vom unge o forma de chec cu unt/margarina si o tapetam doar pe fund cu hartie de copt, pusa in doua straturi (asa recomanda Laura si asa am procedat si eu )- incat sa "imbrace" perfect baza.
5.Turnam in forma cam 3 sferturi din cantitatea de aluat, apoi asezam la o distanta egala bucatile de ciocolata; se toarna la final restul de aluat ! Introducem forma in cuptorul incalzit si coacem checul pentru cca. 50 de minute.
6. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se va rasturna cu atentie pe un gratar de bucatarie si se dezlipeste hartia de copt.
7. In intervalul de timp in care checul sta frumusel la racit pe gratar, se va topi ciocolata la bain marie- alaturi de frisca lichida , ca sa obtinem glazura cu care vom stropi cu generozitate checul!!! Vom grija ca glazura sa o intindem uniform peste chec- incepand de la mijloc inspre martgini, fara insa de a ne ajuta de vreun cutit pentru uniformizare!!! Peste glazura calda se pun fulgisorii de nuca de cocos!
Invit toti bucatarasii la o cafea si o felie de chec!