La baza este reteta mamei mele (cu parizer si cascaval) pe care am indragit-o foarte mult si pe care am imbunatatit-o de lungul timpului am mai adaugat cate ceva din frigider si a iesit reteta de mai jos. Sper sa va placa!
Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie.
Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.
Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.
Cascavalul se rade.
Se taie cubulete ardeii si kaiserul.
Maslinele se feliaza rondele (de aceea e bine sa aveti masline fara samburi)
Se bat ouale spuma, apoi se adauga laptele treptat, uleiul pana se omogenizeaza. Se amesteca prafu de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie in compozitia de oua.
Se adauga in compozitie toate ingredientele de mai sus (cascavalul se adauga ultimul), inclusiv grisul si se potriveste de sare.
Se toarna compozitia in tava (forma de chec/ cozonac) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200C pentru 40-45 min.
1
Se lasa la racit in tava.
2
Cand am rumenit pieptul de pui si ciupercile am adaugat cate o lingurita de vegeta, asa ca in compozitia finala nu a mai fost necesar sa adaug sare.