Chec aperitiv cu spanac

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 34351 vizualizari

 

Spanacul...ador spanacul! in orice forma, de la salata la tarte ...
recent am dat peste o reteta de chec aperitiv cu spanac...nu am putut rezista asa ca...voila!
o bunaciune, mai ales servit cu ceapa verde sau ridichi

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat)
  • 1 leg marar proaspat
  • 150 gr faina
  • 1 lta praf copt
  • 3 oua
  • 120 ml lapte dulce caldut
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare. 

Intr-o tigaie, am  pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva minute, apoi am dat deoparte.

Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat praful de copt si am amestecat cu  lingura. Am adaugat cele trei oua, cate unul pe rand, apoi am incorporat uleiul putin cate putin, si laptele caldut. 

Mararul l-am spalat si l-am tocat marunt. L-am adaugat peste compozitie. Apoi am adaugat spanacul sotat si casul faramitat. Am incorporat bine toate ingredientele. Am adaugat inca putina sare.

Am pregatit o forma de chec, am pus o hartie de copt si am turnat compozitia. Deasupra am presarat oregano.

Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60-70 minute.

A iesit o nebunie aromata si gustoasa.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

imi pare rau ca nu am pus si usturoi verde cand am sotat spanacul.

3

trebuie taiat doar dupa ce se raceste.

4

se poate renunta la branza :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

laura_n 1

11.05.2013, 21:09

multumesc mult

CookieMonster 1

13.05.2013, 18:00

Ce treny este

alba_zori 1

14.05.2013, 16:06

wow ce bine arata,si ce prezentare ai facut,super delicoasa,te pupacesc dulce dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv de cartofi cu carnati