Cerb cu legume

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2010 | 10139 vizualizari

 

totul a pornit de la niste cepe mici , mici si amarate care din cenusarese au devenit printese langa o bucata de carnita de cerb .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne cerb
  • 100 gr slanina afumata
  • 8 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri untura  de porc
  • sare
  • piper 
  • boia
  • cimbru
  • menta 
  • 100 ml vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cerb cu legume:

  1. legumele se curata si se spala .
  2. carnea de cerb se  tine 30 min in apa rece sa se traga sangele din ea.
  3. cu un cutit ascutit se inteapa carnea si se impaneaza cu morcov , slanina afumata si usturoi .
  4. intr-o cratita puneti untura iar cand e fiebinte prajiti bine pe toate partile bucata de carne , adaugati legumele si condimentele  , puneti apa sa le acopere .
  5.  acoperiti cu un capac  si fierbeti aprox. 1 ora pana cand apa a scazut si se formeaza sosul .
  6. adaugati vinul si mai tineti la fiert 10 minute .
  7. puteti servi cu garnitura de  orez cu ciuperci .

TIPS-URI

1

la vanat merge un pahar de vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionix 1

29.01.2010, 15:44

ma bucur ca v-am facut sa zambiti... si asta e, arta cere sacrificii, mai ales arta culinara

ANCA 1

29.01.2010, 16:17

ramo_cata 1

09.02.2010, 23:50

eu acum am vazut reteta ..dar e super..n-am mancat nici caprioara nici cerb ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute