Un aperitiv gustos si satios!
Ceapa se curata de coaja si se taie julien cat mai subtire,daca aveti robot de bucatarie se poate felia. Intre timp se pune apa la fiert cu 2 lg otet si foi de dafin. Ceapa dupa ce se taie julien,se pune sare peste si se stoarce de zeama lasata,apoi se pune in apa care fierbe cu otet si foi de dafin.Intre timp e indicat ca painea sa o puneti in lapte pentru inmuiat.
Se verifica ceapa dupa 10 min pentru ca ea nu trebuie sa fiarba mult,alfel se pierde si se toarna in sita si se lasa sa se scurga apa din ea
Intre timp se fac chiftele,carnea tocata se amesteca cu painea care a stat la inmuiat in lapte,patrunjelul verde,sare,piper,un ou si se fac bilutele pt chiftele si se prajesc in uleiul incins.
Se face maioneza,un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si se toarna ulei treptat avand grija sa nu se taie.
Dupa ce sunt gata chiftelele,maioneza si ceapa s-a strecurat de zeama,daca nu strangeti ceapa in maini sa se scurga apa din ele.
Amestecati ceapa cu maioneza si intr-un bol puneti primul strat de ceapa cu maioneza,sa aiba strat de grosimea unui deget,apoi se pun chiftelele,apoi din nou ceapa cu maioneza si se continua pana se termina ceapa,la final se pune,de asupra de ultimul strat de ceapa ultimele chiftele.
Se poate servi imediat sau se poate lasa la rece.
Daca dupa gustul d-voastra va place mai sarat,adaugati mai multa sare sau daca faceti alt cumva maioneza este ok,pentru ca eu prefer maioneza cu galbenus proaspat nu fiert.
Va doresc Pofta Mare!