Ceapa cu maioneza si chiftele de porc

de Mirela Suba in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2013 | 5327 vizualizari

 

Un aperitiv gustos si satios!

 

INGREDIENTE

  • ceapa 1 kg
  • apa 2 l
  • otet
  • foi de dafin
  • 2 oua
  • ulei
  • sare
  • mustar
  • carne tocata 400 gr
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • verdeata
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa cu maioneza si chiftele de porc:

Ceapa se curata de coaja si se taie julien cat mai subtire,daca aveti robot de bucatarie se poate felia. Intre timp se pune apa la fiert cu 2 lg otet si foi de dafin. Ceapa dupa ce se taie julien,se pune sare peste si se stoarce de zeama lasata,apoi se pune in apa care fierbe cu otet si foi de dafin.Intre timp e indicat ca painea sa o puneti in lapte pentru inmuiat.

Se verifica ceapa dupa 10 min pentru ca ea nu trebuie sa fiarba mult,alfel se pierde si se toarna in sita si se lasa sa se scurga apa din ea

Intre timp se fac chiftele,carnea tocata se amesteca cu painea care a stat la inmuiat in lapte,patrunjelul verde,sare,piper,un ou si se fac bilutele pt chiftele si se prajesc in uleiul incins.

Se face maioneza,un galbenus de ou cu o lingurita de mustar si se toarna ulei treptat avand grija sa nu se taie.

Dupa ce sunt gata chiftelele,maioneza si ceapa s-a strecurat de zeama,daca nu strangeti ceapa in maini sa se scurga apa din ele.

Amestecati ceapa cu maioneza si intr-un bol puneti primul strat de ceapa cu maioneza,sa aiba strat de grosimea unui deget,apoi se pun chiftelele,apoi din nou ceapa cu maioneza si se continua pana se termina ceapa,la final se pune,de asupra de ultimul strat de ceapa ultimele chiftele.

Se poate servi imediat sau se poate lasa la rece.

Daca dupa gustul d-voastra va place mai sarat,adaugati mai multa sare sau daca faceti alt cumva maioneza este ok,pentru ca eu prefer maioneza cu galbenus proaspat nu fiert.

Va doresc Pofta Mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa cu maioneza si chiftele de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Alexandra Elena 1

19.04.2013, 22:38

interesanta reteta, nu am mancat pana acum

Mirela Suba 1

20.04.2013, 07:56

este foarte buna ceapa

mihaelar63 1

13.03.2015, 11:48

Foarte buna reteta !!Eu pun si boabe de piper in apa la fiertul cepei . In chiftelute pun cimbru

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos de maioneza cu ceapa si smantana