Ceai de catina

de Julie in Bauturi, 13 Aug 2010 | 25324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pulbere de catina
  • miere de albine
  • apa
  • lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai de catina:

Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi  le macinam cu rasnita de cafea.  De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la  siropul de catina
Pudra obtinuta se pastreaza in borcane inchise.

Pulpa si fructele de catina se pun la uscat in loc cald si ferit de umezeala.
Nu se usuca direct in soare. 
Se pot usca si in cuptorul fierbinte  al aragazului, cu focul oprit.
Asezate pe o tava ,se lasa in cuptor pana cand acesta se raceste.
Se scot, se incinge din nou cuptorul si se introduce din nou tava .
Se repeta operatiunea de mai multe ori pana cand fructele se stafidesc  si se usuca  bine.

Ceaiul se obtine astfel:

O  lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa clocotita.
Se lasa sa infuzeze, se strecoara, se indulceste cu miere, apoi se savureaza.
Pentru o aroma si mai buna ,putem adauga  lamaie.

Este un ceai foarte bun, usor acrisor ,care poate inlocui cu brio, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale revigorante si foarte energizante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

15.08.2010, 10:10

Mena,e bun tare!! Te servesc!

Julie 1

15.08.2010, 10:12

Nadina, poti sa-mi spui cum vrei tu! Julie, Flori, Pica,Truedelights....Catina...raspund la toate! Inca un nume in plus , ce mai conteaza!

elena671 1

16.10.2015, 15:22

ceaiul de catina se face doar din pulbere sau se poate face si din fruct fara sa-l mai usuc

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chai Masala