Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor

de bucatarimcudiana in Porc, 3 Apr 2011 | 9884 vizualizari

 

Stiu ca suna cam anost si nesanatos :)) dar este o mancare delicioasa

 

INGREDIENTE

 pentru friptura:    

  • 2 buc. ceafa cu os  
  • 3-4 linguri cu ulei  
  • 1 pahar vin  
  • sare, piper dupa gust  
  • orice alte condimente care va plac

pentru cartofi:

  • 5- 6 cartofi potriviti  
  • sare dupa gust  
  • 4-5 linguri ulei de masline  
  • condimente pentru cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor:

Mai intai pregatim 2 buc. de ceafa de porc (cu os in cazul meu, parca este mai delicioasa cu os) si le punem  in tigaia cu uleiul incins, le rumenim usor, adaugam sarea,piperul , condimentele si vinul, le acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade tot vinul.

Cartofii curatati de coaja ii taiem in patru si ii punem la fiert in apa cu sare pana se fierb pe jumatate, dupa care ii scurgem de apa si ii punem intr-o tava, ii stropim cu ulei de masline si adaugam condimentele uniform.

Eu am folosit condimente pentru cartofi cu rozmarin si usturoi.

Ii punem la cuptor pentru 20-30 min si sunt gata de servit langa friptura , castraveciori murati sau o salata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prânzul de Duminică- Ceafă de porc cu cartofi noi şi ciuperci la cuptor