Ceafa de porc in sos de smantana

de Sim0na in Porc, 12 Mar 2012 | 6757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati ceafa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia iute
  • 100 ml smantana
  • ulei ptr prajit
  • marar
  • patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in sos de smantana:

Bucatile de ceafa le-am sarat si piperat si le-am dat la frigider ptr o ora

Cand carnea s-a odihnit suficient, am pus-o la prajit in putin ulei, lasand-o sa se caleasca pe ambele parti. Am scos carnea, iar in uleiul incins am incorporat o lingurita de boia iute. Am adaugat din nou carnea, si am pus si o cescuta de apa. Am lasat sa fiarba cca 15 minute. Smantana am amesteca-o cu zeama de la carne, crescandu-i temperatura. Am incorporat smantana si am mai lasat sa dea in cateva clocote. Am presarat marar si patrunjel tocat si am oprit focul.

Am servit fripturica cu piure si gogosari murati.

Bucatile de ceafa le-am sarat si piperat si le-am dat la frigider ptr o ora.

Cand carnea s-a odihnit suficient, am pus-o la prajit in putin ulei, lasand-o sa se caleasca pe ambele parti. Am scos carnea, iar in uleiul incins am incorporat o lingurita de boia iute. Am adaugat din nou carnea, si am pus si o cescuta de apa. Am lasat sa fiarba cca 15 minute. Smantana am amesteca-o cu zeama de la carne, crescandu-i temperatura. Am incorporat smantana si am mai lasat sa dea in cateva clocote. Am presarat marar si patrunjel tocat si am oprit focul.

Am servit fripturica cu piure si gogosari murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carne de porc in sos, reteta simpla si delicioasa