Castraveti murati in saramura

de divainbucatarie in Muraturi, 18 Iul 2011 | 7985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti mai mici,
  • saramura (la 1l punem 1 lingura cu varf sare grunjoasa),
  • tulpini cu flori de marar uscat,
  • 2 frunze visin,
  • 4-5 catei usturoi la un borcan de 2 kg,
  • 1/4 lingurita boabe piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Alegem castraveti tineri si sanatosi. Ii spalam, ii aranjam in borcane cat mai compact, apoi punem peste ei usturoiul, piperul, frunzele de visin si mararul. Cat timp pregatim borcanele punem la fiert saramura. O turnam fierbinte peste castraveti.

Nu umplem borcanele complet, turnam doar cat sa acoperim castravetii. In acest mod, cand vor fermenta nu vor da pe afara. Putem lasa borcanul la soare pentru 2-3 zile. In acest timp vom vantura apa de mai multe ori.

Dupa ce au fermentat punem borcanele cu castraveti murati la rece. Daca nu ii consumam destul de repede si vedem ca apare floare in borcane, curatam floarea si vanturam saramura pentru a nu apare miros si gust neplacut.

Se recomanda sa ii servim vara, dar daca avem conditii adecvate de temperatura ii putem pastra si pe perioada iernii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (7)

Lau 1

18.07.2011, 14:02

bun

divainbucatarie 1

18.07.2011, 14:28

Multumesc fetelor pentru aprecieri!

MotanLaOale 1

18.07.2011, 16:54

buni buni

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]