Am mancat anul trecut la cineva castraveti murati cu pikant fix si mi-a placut foarte mult,era ceva care mi-a gadilat papilele intr-un mod placut,asa ca anul asta am pus si eu.Sper sa fie buni,acum cum mi-o fi norocul...
Mai intai am pregatit borcanele, sa fie curate. Am curatat morcov si ceapa, am avut o ceapa micuta, ca nu a crescut mai mult. Pe fundul borcanelor am asezat rondele de morcov si ceapa (fiecare cat vrea sa puna), am adaugat boabe de mustar si apoi am asezat castravetii spalati. Dupa ce am terminat de umplut borcanele, 27 de borcane de 800 g mi-au iesit, am pregatit saramura. Intr-o cratita incapatoare am pus 6 l apa, am adaugat 1,3 l otet, 600 g zahar si cele 4 plicuri de picant fix, cand a inceput sa fiarba, am amestecat incontinuu cca 5 min, apoi am umplut fiecare borcan in parte si le-am sigilat cu capace. Am acoperit borcanele cu o patura .Se lasa la racit pana a doua zi, apoi se depoziteaza in loc racoros si intunecat.