Sunt convinsa ca sunt foarte multe retete de acest fel pentru a degusta savoarea castravetilor la ora aceasta. Dar aceasta reteta ne place noua cel mai mult....
Sper sa va placa la fel de mult si voua.
Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime.
Se curata hreanul si se taie fasii.
Usturoiul se curata.
Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.
In borcanele dinainte spalate bine, se aseaza castravetii unul linga altul, dupa ce , pe fundul borcanelor am pus marar si 2 catei de usturoi.
Printre castraveti punem fasii de hrean si peste primul rand de castraveti adaugam alt marar si usturoi si un ardei iute.
Adaugam un alt rand de castraveti.
In borcanele cu castraveti punem apa pana la gura borcanului apoi o rasturnam intr-o oala si la 1 litru de borcan se pune o lingura rasa de sare.Eu am pus in borcan de 3 l asa ca am pus 3 linguri cu sare. Punem saramura pe foc pina se incalzeste( dar sa nu fiarba, sa se poata tine degetul in apa) apoi a rasturnam din nou in borcan.
Deasupra punem un colt de paine , acoperim borcanul cu o farfuriuta si lasam la soare sa se mureze vreo 3 zile. Se gusta castravetii si daca nu sunt destul de acri se mai lasa o zi la soare.
Se arunca painea de deasupra.
Se pot servi apoi.Se pastreaza la rece.
Pofta mare !