Castraveciori murati - "bulgaresti"

de Sim0na in Muraturi, 9 Aug 2012 | 6254 vizualizari

 

Asa cum va spuneam, mama mea e cea mai tare la acrituri :)) Cineva ar spune ca si acum 33 de ani era buna de "facut" acrituri :P
Binenteles, cum se intampla in viata, mereu il are alaturi pe cicalitorul de tata! Nici nu s-ar mai acri muraturile daca n-ar cicali el :))) Deci impreuna fac minunatiile de conserve, cu care ne delectam si noi, "aia mari" si "aia mici" din Italia :) Credeati ca scapa sor-mea de niste pachete cu conserve ?! (nu ca nu i-ar place!)
Castraveciorii bulgaresti sunt preferatii mei. Si ii mananc cu orice: supa de pui (stiu, e de ras!), mancarici gatite, friputurele, salate, etc.
Cand am intrebat-o pe mama reteta... prima oara am ametit. Si am reluat... si cica cam asa se procedeaza:

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • ceapa
  • usturoi
  • 30 ml otet / borcan
  • 1 lingurita sare / borcan
  • 2 lingurite zahar / borcan
  • boabe mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveciori murati - "bulgaresti":

Se spala bine-bine castraveciorii si se taie la capete. Se taie ceapa solzisori si impreuna cu usturoiul se aseaza pe fundul borcanelor. Castraveciorii se aseaza si ei in borcane. Se pune in fiecare borcan cate 30 ml otet si se umple cu apa. Cand toate borcanele au fost umplute cu apa si otet, se rastoarna compozitia din borcane intr-un vas incapator si se adauga 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar ptr fiecare borcan. Se amesteca bine pana se dizolva si se pune din nou in borcane. Se adauga boabe de mustar, se sigileaza cu capac si se fierb la bain-marie 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Se stinge focul si se lasa 20 min in apa in care au fiert. Se aseaza cu capacul in jos unde se lasa 12 ore.

TIPS-URI

1

cantitatile sunt in functie de numarul de borcane pe care il face fiecare

2

borcanul cu care masoara mama este de 800g

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveciori murati - "bulgaresti"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

10.08.2012, 19:36

Excelenti...merg perfect la orice mancarica fie ea chiar si de legume

Rocsi 1

10.08.2012, 20:33

Vrem si noi sa punem zilele astea ca am auzit ca in curand nu o sa mai fie!

Sim0na 1

10.08.2012, 21:06

Alinutza80
RuxyRux, si astia sunt usor dulcegi, deci cred ca sunt pwe placul tau si da, merg la orice!!
rocsi_1612, cu siguranta preturile vor exploda.. De gasit vei mai gasi, ptr ca in solare abia acum pun castravetii - mana a doua cum zic ei, dar preturile vor foarte mari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu afine - Reteta simpla si delicioasa

de oanapl 7

ieri la 19:39

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

pe 04.01 la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in saramura