Cascaval de casa

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 24 Apr 2012 | 15829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg branza de vaca dulce (zamachise)
  • lapte
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza cu laptele.

Se pune pe foc si se lasa pana se infierbanta si se alege zerul.(pana se alege zerul nu se mai amesteca deloc).Dupa ce se alege zerul, se scurge branza de zer intr-un teflon si se pune sa se scurga.

Se pune un pachet de margarina intr-o cratita,se pune branza si se amesteca pana se face ca guma de mestecat.Putin inainte se adauga 2 linguri de smantana si sare dupa gust.

Cand este gata se ia de pe foc si se pune 1 lingurita de bicarbonat si 2 galbenusuri,apoi se pune cascavalul intr-un castorn de plastic uns cu margarina si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

aalliinnaa07 1

28.04.2012, 12:56

ma bucur ca va place:* la inceput este moale dar ca sa se intareasca l-am pus in castron l-am lasat sa se raceasca si dupa ce s-a racit l-am bagat in frigider si l-am lasat pana a 2-a zi

Lillyan 1

26.04.2013, 19:03

Alina,de ce se pune bicarbonatul?Fara el nu se poate?As prefera fara.Ce ma sfatuiesti?
Multumesc.

aalliinnaa07 1

12.05.2013, 15:35

buna liliana.bicarbonatul din cate stiu eu se pune pentru ca, cascavalul sa se umfle si asa se formeaza si gaurelele care se vad atunci cand tai cascavalul.
Nu am incercat sa il fac fara bicarbonat
Imi cer scuze ca am raspuns asa tarziu, numai acum am vazut mesajul pe care mi l-ai lasat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mic dejun sanatos