Caş la cuptor

de Lia_ in Mancare copii, 20 Iul 2014 | 12419 vizualizari

 

Foarte buna a fost calda, insotita de o salata de ardei copt si la fel de buna a fost rece, a doua zi dimineata, la micul dejun. Este o reteta dinArdeal.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cas sfarimat in bucati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 4 oua
  • 1 ceasca smantana
  • sare,piper
  • boia (mai buna afumata)
  • OPTIONAL
  • alaturi salata de ardei copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caş la cuptor:

1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer.

2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade.

3. Sfarami casul.

4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul intr-un singur strat.

5. Intr-un castron, amesteci ouale intregi cu un tel, ca pentru omleta. Apoi adaugi smantana, sarea, piperul, omogenizezi, si faina parte cu parte amestecand continuu. Bati bine amestecul si apoi il toarni peste cas.

6. Presari deasupra cu boia si introduci cratita pe gratarul de la cuptor la foc molcom (cam 180grd) pentru 30 de minute sau pana totul capata o frumoasa culoare aurie (la mine a durat mai mult).

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Buna mi s-a parut recomandarea sa ii asociez o salata simpla de ardei copt: fisii de ardei copt curatat de pielita si seminte si amestecate cu masline negre, sare, zahar (un varf de lingurita), otet balsamic si citiva stropi de ulei de masline, dupa propriul vostru gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caş la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu mere pt bebelusi