Foarte buna a fost calda, insotita de o salata de ardei copt si la fel de buna a fost rece, a doua zi dimineata, la micul dejun. Este o reteta dinArdeal.
1. Din timp, pui casul la scurs daca mai pastreaza zer.
2. Preancalzesti cuptorul la 180 grade.
3. Sfarami casul.
4. Ungi cu untul o oala/cratita ceramica (de pamant). Asezi tot casul intr-un singur strat.
5. Intr-un castron, amesteci ouale intregi cu un tel, ca pentru omleta. Apoi adaugi smantana, sarea, piperul, omogenizezi, si faina parte cu parte amestecand continuu. Bati bine amestecul si apoi il toarni peste cas.
6. Presari deasupra cu boia si introduci cratita pe gratarul de la cuptor la foc molcom (cam 180grd) pentru 30 de minute sau pana totul capata o frumoasa culoare aurie (la mine a durat mai mult).
Sa va fie de folos!
1
Buna mi s-a parut recomandarea sa ii asociez o salata simpla de ardei copt: fisii de ardei copt curatat de pielita si seminte si amestecate cu masline negre, sare, zahar (un varf de lingurita), otet balsamic si citiva stropi de ulei de masline, dupa propriul vostru gust.