M-am inspirat de la Angelina ,foarte gustosi :):x Ideali pentru pranz sau cina >:D
Umplutura:
Sos bechamel:
Am curatat cartofii de coaja ,apoi i-am taiat in doua.
Am asezat cartofii intr-o tava incapatoare tapetata cu hartie de copt.
Am presarat sare si putin ulei si i-am dat la cuptor acoperiti cu o folie pana se patrund la testul cu furculita.
Am scos cartofii pe o farfurie si i-am lasat la racit.
Intre timp am preparat umplutura.
Intr-o tigaie am pus 2 linguri de ulei si am calit pieptul de pui pana s-a albit.
Separat,am tocat ceapa marunt si am ras morcovul pe razatoarea mica.
Am pus ceapa la calit in putin ulei iar cand a devenit sticloasa am adaugat morcovul si am mai lasat 2 minute sa se caleasca impreuna.
Am adaugat apoi ceapa cu morcovul peste pieptul de pui si le-am amestecat bine.
Cu ajutorul unui blender am pasat compozitia pana am obtinut o pasta fina.
Am condimentat cu sare si piper dupa gust si patrunjel uscat.
Cu ajutorul unei lingurite am scobit cu grija cartofii.
Am umplut fiecare cartof cu pasta din piept de pui si i-am asezat intr-o tava.
Intr-o craticioara,am pus untul si l-am lasat sa se topeasca.
Am adaugat faina si am amestecat bine cu un tel.
Am adaugat treptat si laptele amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase si am lasat pe foc pana s-a ingrosat.
Am pus cate o lingura generoasa de sos peste fiecare cartof apoi am pus felii de cascaval .(puteti pune si cascaval ras)
Am dat din nou cartofii la cuptor pentru 15 minute pana s-a topit cascavalul.