Cartofi umpluti

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2013 | 5101 vizualizari

 

O mancare gustoasa, care poate fi cu usurinta adaptata la perioada de post.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de marime medie (sau 4 mari),
  • 200 g ciuperci,
  • 2 cepe mari sau o legatura de ceapa verde,
  • 2 oua,
  • 5 linguri de smantana,
  • 50 g unt,
  • 2 pahare de supa de legume,
  • patrunjel verde ,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se taie marunt si se caleste, apoi in tigaie se adauga ciupercile tocate si se lasa la inabusit cateva minute. Dupa aceea se toarna smantana batuta impreuna cu ouale, sare si piper. Se amesteca pana se ingroasa compozitia, apoi se da deoparte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt. Se umplu cartofii cu aceasta compozitie, se aseaza intr-o tava care merge la aragaz (eu am pus si bucatelele de cartof scobite), se toarna supa de legume, cate o bucatica de unt pe fiecarte cartof, si se da la cuptor la foc tare la inceput, apoi mai moderat cca o jumatate de ora (de cand incep sa fiarba) sau pana cand supa scade iar cartofii devin moi. Din cand in cand turnati cu o lingura zeama peste cartofi, ca sa nu se usuce prea tare.

Se servesc fierbinti, eventual cu cascaval ras deasupra, si cu salata de sezon.

TIPS-URI

1

nu sunt

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Bucataras Monica 1

25.04.2013, 09:55

buni , gustosi

Rocsi 1

25.04.2013, 22:39

Imi plac mult!

oana_d 1

27.04.2013, 06:31

multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cartofi umpluti la cuptor