În urmă cu câteva zile am văzut rețeta video de cartofi țărănești a Oanei și m-am gândit că e o idee excelentă, ușor și rapid de pus în practică. A ieșit o mâncare foarte gustoasă și bună, care nu a rămas doar o garnitură, așa cum era inițial, ci alături de niște pepeni murați a devenit un fel principal sățios și complet.
Mulțumesc frumos, Oana, pentru idee!
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se curăță și se taie cubulețe, după care se rumenesc frumos în tigaie, în ulei suficient. Când s-au rumenit frumos, se transferă cu o paletă în alt vas, bine scurși de ulei și se lasă în așteptare.
Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul în care s-au rumenit cartofii.
Kaiserul se taie felii subțiri și înguste, după care se pune în tigaie, peste ceapă, ca să se înmoaie și el puțin.
Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare și de semințe, se taie julienne și se călesc în tigaie, odată cu celelalte legume.
Se aleg. se spală și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.
Când legumele s-au înmuiat în tigaie, se adaugă și cartofii rumeniți, se condimentează cu sare și piper, se amestecă ușor, se presară frunzele tocate de pătrunjel, după care se poate servi deja, ca garnitură, sau chiar ca fel principal, cu murături asortate.
1
Alegeți cartofi roz, care fierb bine și nu se terciuiesc.
2
Înainte de a căli ceapa și ardeii grași, rumeniți frumos cartofii fierți și tăiați cubulețe, în ulei suficient și la foc mic.
3
Nu prăjiți prea tare cepele, ca să nu se ardă și să devină amare, ci înmuiați-le doar puțin, până devin transparente și cu gust dulce.
4
Amestecați ușor în tigaie toate ingredientele, ca să-și păstreze forma și să nu se terciuiască.