O reteta simpla si destul de rapida.
Curatam cartofii ii spalam, taiem in 4 bucati si lasam la scurs cateva minute sau ii stergem cu un servet uscat.
Tapetam o tava cu 50g unt, asezam cartofii, presaram peste ei sare, oregano, piper si introducem tava in cuptor. Au fost gata in 35 de minute la temperatura de 180 grade celsius.
Intre timp am pregatit sosul.
Ceapa curatata, ardeiul feliat si usturoiul tocat marunt le-am calit in 50 g unt, mestecand continuu.
Cand s-au patruns, am pus 5 linguri sos de rosii dulce, am condimentat cu piper, cimbru si boia de ardei iute am mai lasat pe foc mic 10 minute, dupa care am stins si am presarat patrunjel verde tocat.
Nu am amestecat sosul cu cartofii, am ornat deasupra.
Am servit cu carnati picanti.
1
Se pot fierbe cartofii in coaja in loc de a-i coace la cuptor, dar cei copti raman intregi nu se sfarama.