niciodata nu arunc tulpina de la broccoli. O dau pe razatoare sau o trec prin robot si o folosesc la ciorbe sau sosuri.
Trecem tulpina de broccoli si ceapa prin robot. Adaugam sare, nucsoara si piper.
Calim rezultatul in intreaga cantitate de ulei (100 ml) sa-l aromam pentru ca-l vom folosi mai tarziu la cartofii pe care-i vom prepara la cuptor.
Curatam cartofii, ii spalam in mai multe ape si ii taiem rondele.
Scurgem uleiul de pe legumele calite intr-o cescuta, peste cartofi presaram condimente din plic si usturoi granulat, apoi turnam uleiul aromat si amestecam foarte bine sa se condimenteze toti cartofii.
Dam tava la cuptor pentru aprox.40 min la temperatura mica spre medie pana se rumenesc cartofii frumos.
Peste legumele calite adaugam in tigaie o smantana, apoi amidonul dizolvat in apa rece. Lasam sa dea cateva clocote si presaram patrunjel si marar verde.
Pofta buna!
1
noi am servit cu mujdei de usturoi.