Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie rondele mai groase de aprox 3-4 mm.
Se lasa in apa rece.
Rosiile se spala si se taie in rondele groase de aprox. 5 mm, se curata ceapa si se taie in rondele de aprox 2-3 mm.
Acoperim un vas de yena sau o tava cu hartie de copt si se aseaza cartofii, rosiile si ceapa, alternandu-le pana se termina toate ingredientele.Asezonam cu sare si piper.
Stropim cu ulei de masline peste toate ingredientele, acoperim cu folie de aluminiu si coacem la cuptor la 180 grade timp de 20 minute dupa care luam folia de aluminiu si mai lasam la cuptor inca 15 minute.
Dupa cele 15 min scoatem din cuptor presaram branza de oaie rasa si mai lasam la cuptor 5 minute.
Pofta buna!
1
se poate folosi si branza de vaca sau de bivolita
2
se pot servi calzi sau reci