Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel

de - Andreea - in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2014 | 4035 vizualizari

 

Un preparat simplu si rapid insa care este perfect pentru pranz sau de ce nu...pentru o cina usoara alaturi de o friptura la grill.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150-200 gr branza tip caciotta
  • sare
  • piper
  • 1\2 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel:

Mai intai curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi.Ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii au fiert ii scurgem de apa si imediat ii trecem sub un jet de apa rece.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt.

Punem uleiul de masline in tava si asezam un strat de cartofi .Presaram sare si piper dupa gust.

Branza o dam prin razatoarea cu ochiuri mari si o asezam peste cartofi.

Incheiem cu un strat de patrunjel verde ,spalat si tocat fin.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la 200 grade ( pana ce branza s-a topit si cartofii s-au aurit frumos la suprafata).

Se servesc calzi alaturi de o friptra sau salata.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui caciotta cu telemea,cascaval,cas....

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu caciotta si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi - Reteta unui preparat gustos la cuptor