I-am gatit de multe ori, o singura data am incercat cu cartofi rosii dar n-au iesit prea ok, tot mi se parea ca nu se faceau si i-am lasat prea mult, s-au scorojit.
Asa ca, recomand pe cei galbeni.
Bucuria mea este ca nu se fac in ulei ci la cuptor pe hartie de copt, nu sunt unsurosi.
Raman pufosi inauntru si usor crocanti la exterior. Multumesc "e-retete.ro" pt. ... reteta.
Am schimbat un pic proportia la condimente dupa placul nostru si i-am decojit ... totusi ...
Sunt buni si ca mancare de post alaturi de salata sau muraturi.
Intr-un castronel amestecati 4 linguri malai+1/2 lingurita sare+1 priza chilli+1/2 lingurita usturoi pudra+1 lingurita cu varf boia dulce. Se omogenizeaza amestecul uscat. Preincalziti cuptorul!
Cartofii se spala, se decojesc, si se taie felii pe lung, in 6. Se pun cartofii intr-o casoleta cu capac sau oala. Se toarna peste cartofi 2 linguri ulei. Se pune capacul si se scutura bine ca sa se unga fiecare felie cu ulei (sau amestecati-i cu o lingura). Amestecul uscat se toarna in "ploaie" peste cartofi.
Se scutura vasul cu cartofi sa se acopere toate feliile. Se aseaza apoi intr-un singur strat (cu coaja in jos-barcuta) pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptor la 250C pentru 25-45 minute. Se servesc imediat, reci nu mai sunt la fel de buni ... ca orice cartof reincalzit, dealtfel.
Savurati cu placere!
1
Reusesc mai bine din cartofi galbeni.
2
Se pot lasa in coaja.