Imi place sa prepar cartofi, mi se pare cel mai usor si cel mai diversificat.
Eu i-am servit alaturi de niste piept de porc la cuptor, aromat si putin crocant.
Curatam cartofii de coaja ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti pentru 10-15 minute cat sa se patrunda usor.
Apoi ii scurgem si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii crestam din loc in loc, ii asezam intr-un vas de ceramica si ii ungem cu crema de branza cu marar.
Curatam usturoiul il taiem in bucatele mai mici pe care le strecuram printre cartofi.
Tocam mararul si il presaram peste si adaugam cascavalul ras deasupra.
Introducem vasul la cuptor pentru 15 minute la 180 grade pana cand se topeste crema de branza si cascavalul si se formeaza o crusta frumos colorata.
Eu i-am servit ca garnitura la piept de porc la cuptor
Pieptul de porc portionat, l-am condimentat cu piper, boia dulce de ardei, busuioc si cimbru, am potrivit de sare, l-am asezat in tava unsa cu untura si l-am introdus la cuptor la 200 grade pentru 40 minute.