Se curăţă, se spală cartofii.
Se pun la fiert întregi în apă cu sare şi se ţin pe foc până când s-au pătruns pe jumătate, să nu fie fierţi de tot.
Se scot din apă, iar după ce s-au răcit se taie cuburi mici.
Uleiul (2-3 linguri) se amestecă cu rozmarin, cimbru, oregano, busuioc şi sare.
Se condimentează cartofii cu acest amestec şi se pun într-o tavă, pe hârtie de copt sau unsă cu unt.
Deasupra cartofilor se pun bucaţi de unt, brânza de burduf şi ceapa tăiată mărunt.
Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă smântână, piper, nucşoară şi puţină sare; se toarnă peste cartofi.
Se presară telemea dată la răzătoare (ochi mare) şi se dă tava în cuptorul preîncălzit, timp de circa 30 minute, la 180 grade Cersius.
Cartofii astfel pregătiţi se pot servi cu orice fel de salată vă place sau ca şi garnitură la carne sau peşte.
Poftă bună!