Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon

de Panacris in Mancaruri de legume, 17 Mai 2013 | 20979 vizualizari

 

Cartofi, ouă, bacon, smântână ce poate fi mai bun? Un fel ce se poate consuma la prînz sau cină, simplu sau alături de salată de sezon. Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cartofi roșii de fiert 1000 g,
  • ouă 5-6 bucăți,
  • bacon 100 g,
  • smântână cca. 200 ml,
  • telemea de oaie cca. 100 g,
  • unt și pesmet pentru tapetat forma.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon:

Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă,  în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub jet de apă rece. Se procedează la fel și cu cartofii. Se curăță de coajă apoi se taie rondele.

Se tapetează o formă termorezistentă cu puțin unt, se presară pesmet, apoi se așează un strat de rondele de cartofi, unul de ouă curățate și feliate, telemea rasă, din nou un strat de cartofi, unul de bacon, tăiat fideluță, 2-3 linguri de smântână, un nou strat de cartofi, unul de ouă feliate, telemea rasă. Se acoperă cu smântână toată suprafața, apoi se presară puțin pesmet.

Se introduce la cuptor, la  200 grade, neacoperit, cca. 20 de minute.

Se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia. 

TIPS-URI

1

smântâna se poate înlocui cu iaurtul,

2

se poate folosi orice fel de telemea sau cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti