Cartofi frantuzesti

de Oana in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2009 | 8242 vizualizari

 

Sau mai bine zis, varianta mea. Mie imi place sa-i fac cu multa branza, parca reteta originala este doar cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi maricei
  • 300 g telemea
  • 3 linguri mari cu smantana
  • o cescuta cu lapte
  • 2 oua
  • 20 g unt
  • 50g cascaval
  • putin piper
  • marar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se pot fierbe intregi, cu tot cu coaja si apoi curatati si taiati rondele. Eu i-am curatat de coaja si i-am taiat rondele de la inceput, apoi i-am pus la fiert, la foc mic, pana s-au inmuiat.

Separat, am pregatit branza rasa si am amestecat-o cu ouale, smantana si laptele. Am pus putin piper, fara sare, branza fiind sarata.

Am uns un vas de iena cu unt si restul l-am taiat bucatele, apoi am pus un strat de cartofi fierti, jumatate din compozitia cu branza, ultimul strat cu cartofi si apoi branza.

Am lasat budincuta la cuptor pana s-a inchegat si s-a rumenit putin, am pus apoi cascavalul ras deasupra si am mai lasat putin la rumenit.

Eu mi-am presarat deasupra marar proaspat tocat!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Flori 1

24.02.2009, 10:44

Si eu am pus mai multa smantana, dar si lapte. O sa fac si cu oua fierte si taiate felii, suna bine si asa.

Swanheart 1

17.11.2009, 13:30

Eu am facut sambata cartofi frantuzesti, imi plac foarte mult. Si eu fac cu oua fierte si taiate marunt. Mama mea pune si felii de carnati prajite usor- tatal meu fiind si el un carnivor convins. Eu asa stiam ca sunt cartofii frantuzesti, cum ii facea mama mea, insa eu acum ii fac fara carnati, si pun multa smantana.

Oana 1

17.11.2009, 13:56

Mmm, Swan, ma bucur tare ca ti-au placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa