Cartofi cu smantana si usturoi

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2010 | 9190 vizualizari

 

Este o garnitura excelenta pentru un gratar sau snitel. Aceasta este foarte usor de facut si nu necesita sa stai langa aragaz pana se face.

 

INGREDIENTE

  • cartofi,
  • smantana,
  • usturoi,
  • marar,
  • sare,
  • piper,
  • vin alb – 2 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smantana si usturoi:

Pentru inceput fierbem cartofii in coaja. Dupa ce s-au fiert (facem proba cu furculita sa vedem daca sunt fierti), ii decojim, ii taiem felii si ii punem intr-un vas termorezistent. Intre timp pisam usturoiul, il frecam cu sare si putin ulei, punem putin vin alb peste el si apoi il amestecam cu smantana. Turnam acest amestec peste cartofi si dam la cuptor la 200°C pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Nu trec cantitatile pentru ca aici punem totul in functie de gusturi: mai multa smantana, sau mai putin usturoi, totul ramane pur si simplu la alegerea fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Acadele aperitiv