Cartofi cu maioneza de post

de radu_popovici in Mancaruri de post, 24 Mai 2011 | 7085 vizualizari

 

Iata o solutie interesanta de preparare a unei maioneze de post si pot sa va asigur ca este extrem de aeemanatoare nu doar la culoare si consistenta, ci si la gust. Merge perfect cu legumele delicioase, gatite la cuptore si aromatizate cu nucsoara. O reteta video excelenta prezentata in cadrul emisiunii Retetele lui Radu, pe care o puteti urmari de luni pina vineri in matinalul "Cafeaua de dimineata" de la Kanal D

 

INGREDIENTE

 

  • 2 morcovi, taiati bucati
  • 3 cartofi, curatati si taiati bucati
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingurita de boia iute
  • 2 lingurite de cimbru uscat
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingurita de pasta de mustar
  • ulei de orez, cat este nevoie
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • castraveciori murati, tocati marunt
  • 2-3 linguri de suc de lamaie
  • 1 ceapa rosie, taiata fasiute
  • 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu maioneza de post:

 Se amesteca ceapa cu sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de cimbru si 1 lingura de suc de lamaie. Se lasa sa stea pana ce se prepara restul ingredientelor.

 Se fierb molcom cartofii si morcovii 3-4 minute, in apa cu sare. Se scurg bine. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Se incinge cuptorul la 200 °C.

 Se asaza cartofii si morcovii pe o tava, se presara cu sare, piper, boia dulce si iute. Se stropesc cu 1-2 linguri de ulei si se amesteca bine, cu mainile. Se transfera tava in cuptor si se coc radacinoasele 5-10 minute, pana ce sunt facute si rumenite.

 Intre timp se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece, pana se desface bine, intr-o craticioara pusa pe flacara mica. Se adauga treptat restul de apa, batand continuu cu un tel. Se da in clocot molcom si se gateste 1 minut, batand ocazional, pana ce mixtura se ingroasa.

Se lasa la racit si, cand este rece, se bate adaugand ulei, la inceput picatura cu picatura, apoi mai mult. Se sareaza, se adauga mustar si suc de lamaie, apoi se amesteca bine cu usturoi ras si castraveciori tocati marunt.

 Se scot legumele si se presara cu patrunjel proaspat. Se amesteca bine. Se servesc alaturi de salata de ceapa si de maioneza de post.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rondele de cartofi copti cu crema de avocado