Toata saptamina nu am gatit datorita lipsei de timp azi am incalcat regula ,pe care mi-am impuso cu multi ani in urma de a nu gati Dumineca Am vrut sa gatesc si repede si bun asa ca am ales aceasta varianta si a iesit bine si buna pe cuvint ..
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat in patru, apoi am tocat o ceapa marunt, am pus-o peste cartofii taiati.
Intr-un castronel am pus o lingurita de sare, 1 lingurita vegeta, putin oregano, piper si 100 ml ulei si am amestecat bine. Punem peste cartofi, se amesteca cartofii cu uleiul, ceapa si condimentele si se pune totul intr-un vas termorezistent de yena.
Intr-un castron punem carnea tocata, painea inmuiata si 2 cartofi rasi, ouale, sare, piper, boia, vegeta si usturoiul zdrobit. Amestecam bine, apoi modelam chftelutele si punem deasupra cartofilor. Punem putin ulei pe fiecare chifteluta, adaugam un pahar de apa peste cartofi, apoi acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 200 grade.
Lasam pentru 40 minute, apoi dam folia jos, lasam sa se rumeneasca chiftelutele pe ambele parti, le dam la o parte si lasam si cartofii sa se rumeneasca. Cand sunt gata se poate servi cu chiftelutele linga si o salata asortata.
Pofta mare !
1
Se serveste cu salata linga sau muraturi asortate
2
Lasam cartofii sa se rumeneasca bine si apa sa se evapore