Un deliciu rapid si bun pentru o cina rapida si nu numai. Se pot combina si cu un sos de mustar sau chiar de marar verde.
Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja.
Branza de burduf se zdrobeste si se amesteca intr-un castron cu cea de vaca impreuna cu condimentele (sare , piper si chimen).
Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se caleste in uleiul incins pana cand carnea isi schimba culoarea. Se lasa la racit, apoi se amesteca in continutul de branza. Se adauga si oul.
Cartofii reci se taie in doua pe lungime, se scobeste miezul, iar jumatatile obtinute se umplu cu crema de branza si carnea. Se pun intr-o tava , se stropesc cu putin ulei si se coc 20 de minute in cuptorul incins la 220 grade celsius.
1
Daca branza de burduf este foarte sarata, pasta de branza se va amesteca si cu miezul de la cartofi, miez care in prealabil se zdrobeste.
2
Pentru un plus de culoare se mai poate adauga si pasta de ardei sau chiar un gogosar feliat in pasta de branza