Cartofi copti cu sunca si cascaval

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2010 | 6014 vizualizari

 

o reteta usoara cand nu ai timp prea mult de gatit

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi medii de fiert,
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr sunca/kaizer,
  • 2 rosii,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 2 linguri ulei,
  • 200 gr cascaval/mozarela,
  • sare si piper alb macinat
  • Pentru sos:
  • 3-4 catei usturoi,
  • 300 ml iaurt,
  • 2 lingurite de ceapa verde tocata rondele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu sunca si cascaval:

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza astfel incat sa ramana o coaja de 1 cm. Miezul scos se taie cubulete mici.

Se taie sunca si cascavalul in cubulete. Se curata ceapa si se taie rondele. se opareste rosia, se decojeste si se toaca cubulete.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.

Se prajeste sunca in ulei fierbinte , pana devine usor crocanta.se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si se mai calesc putin.
Se ia de pe foc , se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza cu sare si piper.

Se asaza jumatatile de cartofi intr.o tava unsa cu ulei si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.

Tava se tine in cuptorul incins timp de vreo 50 min , pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.

Pentru sos: se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si ceapa verde se condimenteaza cu sare si piper.  Sosul se serveste alaturi de cartofii fierbinti.

Sunt deliciosi.

TIPS-URI

1

eu am folosit mai putin cartofi pt ca eram la masa doar 2 persoane

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi frantuzesti