Saptamana aceasta la mine a fost saptamana puiului,nu neaparat pentru ca nu as fi avut inspiratie,insa se pare ca asa a fost sa fie.Toate ideile de mancare care imi veneau erau legate de pui asa ca am lasat imaginatia sa zburde si m-am bucurat de produsul final.
Initial ma gandisem la niste cartofi copti pentru ca nu mai mancasem chiar de mult…poate mai bine de un an insa…pana la final mi s-au parut prea banali pentru stilul meu de a gati si am zis sa ii imbogatesc putin cu arome :)
Cartofii i-am spalat bine si apoi i-am bagat in cuptorul incins pentru o ora.
Pulpele le-am taiat bucati mici 3-4 cm si le-am marinat in sos soia,usturoi,ardei iute,curry,cimbru,le-am lasat la marinat de cu o seara inainte pentru a se patrunde bine si a fi aromate,apoi le-am scurs de marinata si le-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei,pana cand s-au rumenit frumos.
Cartofii i-am scos dupa o ora din cuptor,i-am lasat cateva minute sa se raceasca,apoi i-am curatat de coaja si i-am rupt cu mana in bucati inegale.Intr-o cratita am pus ulei sa se incinga,apoi am adaugat 2-3 catei de usturoi tocati marunt si cateva fire de rozmarin,apoi am adaugat si bucatile de cartofi si i-am lasat putin pe foc cat sa isi imprumute aromele.
Am servit cartofii cu pui alaturi de o salata racoroasa si buna din salata verde,rosii,castraveti si boabe de rodie.Un deliciu…
Pofta mare!