Cartofi aurii cu carne de la garnita

de Gicuta in Porc, 28 Mai 2015 | 5410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1500 g cartofi
  • 800 g carne de la garnita (carne , carnati, costite)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei vegetal
  • sare piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aurii cu carne de la garnita:

      Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute). Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa .  Dupa ce s-au scurs , ii presaram cu  sare si piper si ii asezam intr-o tava, intr-un singur strat. Turnam uleiul peste ei si introducem tava la cuptorul incalzit la foc mediu, pentru 30-35 de minute. Se intorc la jumatatea coacerii. Daca ii doriti mai aurii,  ii lasati mai mult la cuptor . La final vom avea cartofi crocanti la exterior  si moi in interior.

    Cat timp cartofii sunt in cuptor, scoatem carnea din garnita (prajita deja), o punem intr-o cratita si o lasam sa se incalzeasca bine(pana untura incepe sa sfaraie).  Scoatem carnea cu o paleta si o punem sa se scurga de untura pe hartie absorbanta.Asezam carnea si carnatii pe platou si servim fierbinte, alaturi de muraturi sau salata.Sa aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii cu carne de la garnita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in sos de smantana