Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 12 Apr 2014 | 3890 vizualizari

 

De ceva timp am descoperit cartofii dulci, iar acum îi gătesc în fel și chip.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci, mai mari
  • 4 linguri fasole neagră, fiartă
  • 2 linguri porumb din conservă
  • 1 roșie mare, tăiată cuburi
  • 1 fir de ceapă, tăiat rondele
  • puțin unt
  • 1 ceapă mică, roșie, tocată
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1/2 linguriță semințe de cumin
  • 1/2 linguriță coriandru pudră
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
  • brânză tare de oaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian):

Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sarepiper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 1 oră. 

Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă ceapa și usturoiul. Se gătesc 2 minute, apoi se adaugă fasolea, porumbul, cuminul, sare/ piper și coriandrul. Se gătesc 5 minute. 

Cartofii se scot din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Se desfac foliile de aluminiu pe rând și cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă unt în fiecare cartof și se amestecă bine. Se adaugă apoi brânză de oaie în fiecare cartof, amestecând pentru omogenizare. 

La final, se așează fasolea și porumbul, cuburi de roșie, ceapă verde și se presară brânză deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartof dulce umplut cu chili (vegetarian)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu unt de arahide si rozmarin la cuptor