De ceva timp am descoperit cartofii dulci, iar acum îi gătesc în fel și chip.
Cartofii nu se curăță de coajă și se spală bine. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așează fiecare cartof în folie de aluminiu, se presară sare, piper și ulei de măsline și se împachetează folia ca la papillotes, acoperind complet cartofii.
Se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 1 oră.
Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se adaugă ceapa și usturoiul. Se gătesc 2 minute, apoi se adaugă fasolea, porumbul, cuminul, sare/ piper și coriandrul. Se gătesc 5 minute.
Cartofii se scot din cuptor și se lasă 2 minute la răcit. Se desfac foliile de aluminiu pe rând și cu ajutorul unui cuțit se face o incizie longitudinal pe centru, având grijă ca acesta să nu taie și partea inferioară a cartofului. Pornind de la ambele capete, se împinge cartoful spre interior, obligându-l astfel să se deschidă și să formeze o adâncitură în centru. Cu o furculiță se sfărâmă centrul cartofului care va avea consistența unui piure. Se adaugă unt în fiecare cartof și se amestecă bine. Se adaugă apoi brânză de oaie în fiecare cartof, amestecând pentru omogenizare.
La final, se așează fasolea și porumbul, cuburi de roșie, ceapă verde și se presară brânză deasupra.