Carnati macelaresti de Burdujeni

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 21796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne de porc
  • 300 g carne de vita
  • 25 g sare
  • 1 g piper
  • 3 g boia de ardei
  • 3 g ienibahar
  • 2 g usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati macelaresti de Burdujeni:

Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se urmatoarele indicatii:

   1. carnea de porc fara tendoane si pielite se taie in felii subtiri, de 1 cm grosime si se freaca cu 25 g sare (cantitate de sare socotita pt 1 kg de carne). Dupa aceea carnea se pune intr-un vas, se indeasa bine, se acopera cu hartie pergament si se tine 2-3 zile la loc racoros.
   2. carnea de vita, fara pielite si tendoane se trece de 2 ori prin masina de tocat, se adauga la fiecare kg de carne 20 g carne si 1 g de piper, se amesteca si se framanta foarte bine pana se obtine o masa uniforma. Se pune intr-un vas potrivit care se acopera si se pune la loc racoros 1-2 zile.
   3. in continuare se va amesteca bine carnea de porc cu cea de vita, totul se trece prin masina de tocat cu sita rara, se adauga 3 g boia de ardei, 3 g ienibahar si 2 g usturoi zdrobit, pentru fiecare kg de carne. Totul se amesteca foarte bine, se umplu matele si se leaga la capete. Se pot forma si carnati mai scurti (15-20 cm) care se pun la zvantat, iar dupa aceea la afumat 2-3 zile.

Carnatii proaspeti pot fi folositi prajiti sau fierti. cand sunt bine afumati ei pot fi folositi si fara prajeala. Cand urmeaza sa fie fierti vor fi pusi in apa calda si fierti fara clocot, altfel vor plesni.

Usturoiul si alte condimente se pot adauga dupa gust.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati macelaresti de Burdujeni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tu da bi da best: Cirnat de casa romanesc :)