Am facut iahnie de fasole, o alta reteta de post, dar sotul meu a vrut si carnita pe farfurie. Rapid am pus niste carnat de casa afumat la fiert in vin si farfuria s-a transformat pe placul lui.
Punem fasolea in apa cu o seara inainte de pregatire.
Punem fasolea la fiert. Nu adaugam sare in ea pentru ca se va fierbe mai greu.
Avem grija sa schimbam apa de 3 ori cand incepe sa clocoteasca, pentru a evita problemele la stomac.
Eu am avut o fasole foarte buna, in 45 de minute s-a fiert foarte bine, s-au rupt boabele in doua. Se scurge si se paseaza foarte bine. Se adauga uleiul de masline putin cate putin, apoi usturoiul maruntit si sare dupa gust.
Carnatii de casa se pun la fiert in vin. Se lasa pe foc pana se evapora tot vinul. Se innmoaie si au un gust deosebit.
Ornam farfuria cu un castravete murat si cateva fisii de gogosar.
Sa aveti pofta!