In primul rand vreau sa specific ca nu am trecut cantitati, pentru ca eu prepar acesti carnati ( de cativa ani buni ) si totul este la "ochi".
Dupa ce am tocat carnea, am inceput sa adaug sare, piper, boia, ardeiul iute macinat, cimbru, usturoiul presat ( nu totul odata, amestecam, mai gustam ) si in functie de gustul fiecaruia se obtin carnatii de casa mult visati 1 an intreg. Se amesteca foarte bine (eu intotdeauna folosesc manusi de unica folosinta). Acest amestec se lasa cel putin 5 ore la rece. Apoi am montat masina de carnati, am pregatit matele si am dat drumul la treaba. Din marea mea cantitate am "fabricat" 12 carnati. I-am intins pe o "culme" in magazie pentru a se scurge foarte bine, iar peste vreo 2 zile ii afumam...nebunie curata !
Spor sa aveti !
1
Cu cimbrul sa nu exagerati, doar o lingura este de ajuns ( daca e in cantitare mai mare, s-ar putea sa vi se amarasca, carnatii !