Carnati de Bucuresti

de Brindusa in Mezel de casa, 22 Dec 2010 | 8371 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine, porcii ar trai o viata lunga si infloritoare. Asta pentru ca nu-mi place carnea de porc. Imi plac, insa, traditiile romanesti. Si ce Craciun e ala fara traditionalii carnati?

Prin urmare, am facut si noi vreo 10 metri. De partea asta s-a ocupat sotul meu (impreuna cu mama), eu fiind doar fotograful.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg pulpa de porc
  • 1 kg slanina, fara sorici
  • 4- 5 capatani de usturoi, pisat
  • 4-5 ardei iuti uscati si facuti praf (sau 2-3 lingurite boia iute de buna calitate)
  • 4 lingurite cimbru uscat
  • 1 l apa
  • 3-4 linguri de sare (se fac putin mai sarati)
  • 10 metri mate (intestine) de porc curatate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de Bucuresti:

Matele de porc se pun in apa cu otet si se lasa peste noapte
Carnea si slanina se taie bucatele si se toaca (de mare ajutor aici e masina de tocat electrica!)

Se pune 3/4 din usturoi, cimbru, ardei iute si sare. Se amesteca, prin framantare cu mana.

Se adauga apa incetul cu incetul, framantandu-se mereu. Dupa ce ai pus jumatate din apa, pune amestecul pe limba si vezi ce gust are. Daca iti place mai condimentat adauga si restul de usturoi, cimbru, ardei iute. Pune restul de sare.

Continua sa framanti adaugand toata apa. In final amestecul trebuie sa fie foarte moale.

Pune la masina de tocat aparatul pentru facut carnatii (noi ii zicem tulumba). Ia un mat si sufla in el. Prin impingere pune-l pe tulumba.

De aici incolo e nevoie de doua persoane. Una pune amestecul in masina si invarte manivela, iar cealalta trage de carnat, ca sa nu fie umplut prea tare.  Carnatul se poate lasa intreg, sau se invarteste din loc in loc, ca sa se faca carnati mai mici.

Carnatii se lasa la scurs afara, la frig,(pe balcon) pentru cateva zile. Se pastreaza afara daca e frig sau in congelator.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de Bucuresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

28.12.2010, 21:20

ai avut ceva productie la carnati dar consumatori au fost in fapt?ca prea bine arata la multi ani pt noul an 2011

MIUTA 1

02.01.2011, 16:42

adry88 1

04.06.2011, 10:14

da tare buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lebar