Carnaciori de pui in aluat

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2014 | 38928 vizualizari

 

Cred ca am preparat acesti carnaciori in aluat mai bine de trei ani, insa abia acum am descoperit fotografiile intr-un hard mai vechi. Mi-a placut foarte mult crusta si chiar daca nu mai sunt adepta carnii, m-am decis sa-i postez, fiindca aluatul este extrem de moale si fraged. Daca ma gandesc mai bine, cu siguranta as gasi un inlocuitor vegetarian al carnaciorilor.
Sursa : bucatareselevesele.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 20 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus+2 linguri lapte pentru uns
  • mac
  • 500 gr carnaciori de pui
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori de pui in aluat:

1. Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putin lapte caldut si putina faina si lasam la crescut.

2. Adaugam oul batut, sarea si resul de faina, apoi treptat laptele caldut. Incepem sa framantam ajutandu-ne de ulei, pana ce aluatl incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

3. Se intinde o foaie subtire, cam 1/2 cm si se taie fasii late de 2 cm si lungi de 20 cm. Daca avem carnaciori mai lungi, atunci si lungimea fasiei va fi mai mare.

4. Se ruleaza aluatul pe carnacior, apoi se aseaza in tava tapetat cu hartie de copt, lasand spatiu intre ei. Ii ungem cu amestecul de uo si lapte si presaram deasupra mac. .( poza de la acest pas imi lipseste ) Lasam la crescut 10-15 minute dupa care ii coacem in cuptorul preincalzit pana ce sunt bine rumeniti.

5. Se servesc cu mustar, eventual cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori de pui in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crenvusti in aluat