Caramel cheesecake

de laylalala in Torturi, 6 Iun 2010 | 8758 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru baza

  • 200 gr biscuiti cu unt, sfaramitati
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa

Pentru umplutura

  • 150 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr crema de branza
  • 600 ml lapte condensat
  • 20 gr gelatina (2 pliculete)
  • 90 gr caramele, sfaramitate
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel cheesecake:

Pentru baza, pune zaharul cu apa intr-o cratita, pe foc potrivit si lasa sa fiarba pana cand se caramelizeaza.Adauga biscuitii sfaramitati si amesteca pana la omogenizare.Pune compozitia obtinuta intr-o tava rotunda de 23 cm diametru si lasa-o sa se raceasca 5-10 minute.
Pentru umplutura, amesteca gelatina cu 200 ml apa rece si las-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pentru a se dizolva, dar nu o fierbe.Amesteca gelatina dizolvata cu laptele condensat.Intr-un vas, bate crema de branza cu zaharul brun, zaharul vanilat bourbon si esenta de vanilie.Incorporeaza laptele condensat cu gelatina apoi toarna compozitia obtinuta peste crusta din tava.Da la rece pana cand compozitia cu branza s-a intarit.
Inainte de servire, scoate prajitura din tava si presar-o cu caramele sfaramitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

gaby_duceag 1

06.06.2010, 11:56

ce bine arata!!!!

Rocsi 1

06.06.2010, 14:03

delicios cred k e

Roxana 1

06.06.2010, 23:44

ooo mie imi plac cheesecake-urile in orice forma si gust

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ganache cu nuci şi coacăze