Capunati cu ciuperci - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 6 Apr 2018 | 4166 vizualizari

 

 Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati este unul din acelea. De aceasta data nu am folosit condimentele uscate aferente. Am asezonat preparatul dupa gustul si inspiratia de moment.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mix ciuperci champignon albe si brune
  • 250 gr mix rosii cherry rosii si galbene
  • 250 gr paste capunati -fara ou
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 pahar bulion rosii cu busuioc - productie proprie
  • 1 lingura condiment uscat cu usturoi , patrunjel si chili
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capunati cu ciuperci - de post:

  1. Spalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul.
  2. Spalati, curatati si tocati ciupercile.
  3. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj .
  4. Eu fierb chiar mai putin pastele decat timpul indicat. Imi plac al dente.
  5. Pentru rapiditate, obtineti apa clocotita in fierbatorul de ceai.
  6. Tocati ceapa si o caliti in ulei de masline.
  7. Adaugati intai coditele de la ciuperci care sunt usor mai tari [ lemnoase ] si caliti.
  8. Puneti restul de ciuperci si sotati.
  9. Adaugati condimentele uscate si bulionul cu busuioc.
  10. Gustari si sarati [ bulionul are deja sare ].
  11. Se pun si pastele fierte + rosiile taiate jumatati.
  12. La servire presarati patrunjel verde.

                                         Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru rapiditate si scurtarea timpului de preparare, obtineti apa clocotita in fierbatorul de ceai-truc Jamie Oliver.

2

Folositi paste fainoase de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capunati cu ciuperci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole pestrita