- Cartofii ii curatam si ii taiem felii de 1 cm grosime. Ii saram, adaugam putin piper, 2 catei de usturoi maruntiti si putin ulei de masline.
- Pestele il taiem in bucati potrivite ; il saram putin, adaugam la fel piper, usturoi si ulei de masline.
- ceapa o taiem solzisori, la fel si rosiile din cutie. Lasam sosul deoparte.
- crevetii ii curatam, lasand doar capul si coada.
- Intr-o cratita destul de inalta si larga punem un strat de cartofi, punem jumate din peste , presaram cu putin coriandru tocat fin, punem o foaie de dafin, asezam rosiile feliate si stropim cu sucul d ela rosii; adaugam iar cartofi deasupra si repetam, pana ultimul strat este de cartofi. Stropim cu suc de rosii si presaram cu coriandru.
- Cubul de fructe de mare se dilueaza cu apa fierbinte si se toarna peste caldeirada din cratita, atat cat sa ajunga la ultimul strat de cartofi ( nu mai mult). Daca ne place picat adaugam si putin sos picant.Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand cartofii sunt fierti aproape de tot , luam capacul si mai lasam sa fiarba asa. Apoi asezam cu grija scoicile deasupra si crevetii, fara sa amestecam. (nu amestecam niciodata) .Lasam inca 10 minute la foc mic si stingem. Presaram cu patrunjel verde tocat fin .
- In farfurie (sa fie adanca) punem cate o felie de paine (daca vreti o puteti praji) si servim cu grija caldeirada , punand din toate ingredientele in farfurie. SI bineinteles se toarna cu polonicul zeama din abundenta. Are o aroma si un gust deosebit si e o mancare usoara.
1
Este bine sa puneti mai multe tipuri de peste si fructe de mare daca e posibil , iar codul bacalhau i-a dat un gust foarte bun!!
2
Se serveste cu vin alb sau verde, rece.